Drukuj

Dnia 22 i 23 czerwca uczniowie klas piątych na lekcji biologii pod opieką pani Ani Jaje przygotowywali sałatkę owocową.  Przed przystąpieniem do pracy, przypomniane zostały zasady zdrowego odżywiania oraz zasady higieny. Uczniowie uświadomili sobie jak ważną rolę odgrywają witaminy we właściwym funkcjonowaniu organizmu. Po nałożeniu fartuszków, umyciu rąk i owoców, uczniowie przystąpili do obierania i krojenia produktów. Uśmiechnięte i pełne skupienia buzie pokazały, że zajęcia kulinarne bardzo się podobały. Sałatki były pyszne, a zapach roznosił się po całej szkole. Uczniowie zwracali uwagę nie tylko na walory smakowe , ale również na estetykę podania sałatki, czego dowodem była dekoracja listkiem mięty. Zajęcia sprawiły dzieciom dużo radości, a po sałatce zostało tylko wspomnienie 

Dnia 24 czerwca w ramach „Programu dla szkół owoce, warzywa i mleko” rozstrzygnięty został konkurs plastyczny pt. „Owoce i warzywa jem to co smaczne i zdrowe”

W konkursie wzięli udział uczniowie klas piątych. Zwycięzcami konkursu zostali:

I miejsce Dominika Dudek 5c

II miejsce Natalia Cieśla 5b

III miejsce Gabriela Motyka 5c

Wyróżnienie: Paweł Cholewa 5c

img-0330.jpg img-0331.jpg img-0332_2.jpg

img-0333_1.jpg img-0334_2.jpg img-0335_1.jpg

img-0336.jpg img-0337_2.jpg img-0338_1.jpg

img-0339_4.jpg img-0340.jpg img-0341_1.jpg

img-0342.jpg img-0345.jpg img-0346.jpg

img-0347_4.jpg img-0348_1.jpg img-0349_2.jpg

img-0350_1.jpg img-0352_1.jpg img-0353_1.jpg

img-0354_1.jpg img-0355_3.jpg img-0356_1.jpg

img-0358_1.jpg img-0361_1.jpg img-0364_2.jpg

img-0365_2.jpg img-0366_4.jpg v.JPG